Ord jag hatar #1 – Samsyn

Det används en massa ord i vårt språk som retar gallfeber på en kolerisk typ som mig. Jag tänker presentera en bråkdel av dem på Smutsigt Mjöl och börjar idag med ordet “Samsyn”. Smaka på det ordet, vad betyder det, hur används det, när används det och av vilka? Fundera på saken.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

2 comments

  1. Synsam är iallafall ett företag som säljer glasögon.

    Samma syn att två personer ser på en sak på samma (likartat sätt) . Skitbra tycker jag det vill säga om de ser på det på samma sätt som jag 🙂

    Den här var väl rätt lätt och inget att hetsa upp sig över? Hur tänker du då?

    Jag gillar inte när man kallar kalhyggen för föryngringsytor 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *