Någon påföljd månne?

Om jag bara orkar så ska jag hålla koll på vad som blir följderna av SvD:s nyhet att den statliga myndigheten Invest Sweden storljuger, gör noll nytta och får 60 miljoner årligen för detta.
Något mindre än att ansvarig minister omedelbart avgår, VD:n sparkas, myndigheten läggs ner och åklagare utreder vad som går att lagföra är otänkbart i en någorlunda fungerande demokrati och rättsstat.
Men kommer det överhuvud taget att bli några påföljder, jag tvivlar.
60 miljoner kronor kanske inte är “mycket” pengar men det är mer än hela det årliga stödet till den renaste energiformen av alla. Just ja, glömde ju att staten inte vill att folk ska skaffa solceller, man kan undra varför.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *