Smutsigtmjöl

July 19, 2011

Manusmaterial till Hollywood

Filed under: Allmänt trams,Jägarmaffian,Rovdjur — ylva @ 19:51

Karl Hedin är företagare och en varghatande jägare som t.o.m. skrivit en bok om hur man “löser vargproblemet”. Karl Hedin är också namnet på hans ärvda trävarubolag.
Ludvika Tidning har en artikel om honom/företaget som är fascinerande läsning. Här framgår att han är emot licensjakten på varg efterssom han är rädd att den verkligen kan förbättra acceptansen för djuret och det skulle “försena en lösning på problemet”. Men hans personalpolicy är läskigast, sådana här företag trodde jag bara förekom i skräckfilmer.
“– Min strategi har hela tiden varit att rekrytera ledningspersonal bland nyutexaminerade högskoleutbildade som har ett intresse för naturen och som vill bo i trakten.
Karl Hedin menar att värderingarna ofta är stöpta redan vid 24 års ålder och att det då är möjligt att avgöra vilka sökande som passar in i kulturen.
– Vid de fall då vi tappat en nyanställd har det ofta berott på att en respektive kommit in i bilden. Att få till en situation som ska passa båda vid en parbildning är betydligt svårare än om det bara är en persons önskemål som ska passa. Det är betydligt svårare i glesbygd än i tätortsområden.”

I klartext: Karl Hedin anställer bara unga varghatande jägare som hjärntvättas och skulle de lyssna på någon familjemedlem så åker de ut.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress