Den förbannade rädslan

Dagens tragedier i Oslo kommer att leda till krav på ökad kontroll, bevakning och övervakning men man kan inte köpa sig trygghet genom att ta ifrån människorna frihet
Norge är ett av de länder som övervakar sitt folk mest, de får samma betyg som Sverige i Privacy Internationals ranking. Men övervakning leder inte till tryggare samhällen, tvärtom.
När du vrider om nyckeln och låser om dig i ditt hem så skapar du inte trygghet, i stället gör du dig en liten aning räddare.
Terrorismens mål är inte att döda utan att skapa rädsla och våra samhällen svarar som förväntat, med en rädsla som leder till mer och mer kontroll. Vi har samhällen som till för bara några årtionden sedan skulle betraktats som helt omänskliga. Samhällen där människor medvetet eller omedvetet mår sämre och sämre och trots försöken till ökad trygghet, blir räddare och räddare.
Vi är inne i en ond cirkel och idag är jag pessimistisk, det kommer att bli värre innan det blir bättre.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

15 comments

 1. Индивидуальный подход к консультированию!
  Консультация у психологов Онлайн-консультация у психолога.
  Цены на услуги и консультации психолога.
  Услуги аналитического психолога, психотерапевта.

  Консультация психолога онлайн.

  Психотерапия онлайн! Услуги психолога.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *