En mänsklig rättighet

Artikel 19
Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

Sverige anses vara stora anhängare av FN. Deras deklaration om de mänskliga rättigheterna tar vi emellertid ganska lätt på.
Vår åsikts och yttrandefrihet är inskränkt de facto av staten och därtill av något som ofta benämns politisk korrekthet.
Läsa gärna detta blogginlägg hos Peter Harold och detta om hur det förra behandlas av en livrädd svensk press.
Ha, jag gör det lätt för mig, låter andra sköta bloggandet 🙂

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

2 comments

    1. Du sorterades in i skräpposten ihop med diverse knarkreklam, vad ÄR det för blogg du har egentligen 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *