Nu ska vi vara rädda för våra egna åsikter

Att en följd av den norske massmördarens dåd blir ökad övervakning och en hårdare stat var min första tanke. Den uppfattningen har jag inte ändrat men tvingas tyvärr också inse att det i alla läger nu införs en självcensur, och framför allt används tragedin för att lägga munkavle på meningsmotståndare.
-Tyst med dig, kritisera ingenting, då är du medskyldig till mord!
Det är kontentan.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

2 comments

  1. Funkar dock inte på mig. Det kan bero på att jag är så jäkla envis och aldrig inser att jag har fel, och äger därav en osannolik självsäkerhet vad gäller mina åsikter. Men önskar ibland att jag hade lika stort självförtroende till mig själv som människa emellanåt… 😉

    1. Häromdagen satt jag och diskuterade just det där med vad som är självkänsla och olika sorters självförtroende, inte helt lätt att reda ut. Jag alltid tyckt att det är självklart att man tycker att ens egna åsikter är bäst men det kanske det inte är för alla, bara för oss stöddiga typer. 😀 Skönt i alla fall att du inte har dragit på dig munkaveln.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *