Ljusterapi

I artikeln om skadorna som “sommartid” för med sig i DN i går stod det något intressant. Alls inget nytt utan något som alla fotografer vet och de flesta andra anar.
Det handlade om ljus.
Ljus är viktigt för vårt välbefinnande, därför finns olika former av ljusterapi som ska motverka vinterdepression. Några timmar om dagen ska patienten sitta i vita, starkt upplysta rum. Fungerar i viss utsträckning, visst.
Men de fakta om ljus som stod i DN och som är allmän kunskap var:
Att utomhus en molnig dag är ljusstyrkan 10 000 lux, en solig dag kan den vara 140 000 lux – och inomhus i bästa fall 400 lux.
Så vore det inte bättre att gå ut en stund i stället!

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *