Att göra det där lilla extra

“Om du gör lite mer än vad människor begär av dig är du en fri människa, annars bara en slav”
(Mottot för en klok man jag känner)

En del människor bara lyser det om, det där att de bryr sig om sina medmänniskor och alltid gör det där lilla extra.
Min kära Rost-och Röd-bil har stått med avrostade balkar och annat elände hos Svetsar-Anders. Jag visste inte ens om han skulle ta på sig eländet, ingen annan skulle ha gjort det.
I morse ringde han (efter ett idogt detektivarbete för att hitta vårt hemliga telefonnummer som jag glömt att lämna). Bilen var klar, trots att det till och med varit mycket mer jobb än vad det verkat från början. Förutom att laga och svetsa som ingen annan så hade han snyggat till med lite färg runt skärmarna.
Inte nog med det, när han sett att att det snart var sista dag för ombesiktning och han inte fick tag på oss så hade han åkt och besiktigat bilen också.
Jag har varit glad hela dagen, inte bara för att jag har bilen tillbaka utan mest för att det finns folk som bryr sig om vad de gör och om andra människor.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *