Knäppskalle på tågresa

Jag har varit ute och åkt tåg igen, och gått på Stockholms gator. Jag lyckades klara av tågresan, även de bitar jag måste åka med SJ, utan att uppge mitt namn en enda gång, eller dra kort eller visa legitimation eller annat kontrollstatsrelaterat elände.
Först åkte jag “Tåg i Bergslagen” som än så länge vet hur man behandlar kunder. Inget krångel, fasta priser och tar betalt på tåget.
I Örebro fanns det tid att gå in på stationen och köpa en biljett. Jag offrade 14 kronor i tillägg för en ombokningsbar biljett, då behövdes inget namn registreras. Även i Stockholm hann jag med att köpa biljett på Centralen. Försäljaren där sa att jag inte behövde köpa en ombokningsbar. Eftersom jag skulle åka inom en timme kunde han skriva ut en liten biljett från en annan kassa, inget namn, inget krångel.
På biljetten stod att den måste användas inom en timme. Undrar just om den blir ogiltig om tåget är försenat 🙂
Det var en helt ok dag men jag fick lite internetabstinens. Ni förstår jag har inga uppkopplade smartphones eller ipad. Det vill säga, jag har med mig en ipad överallt men den har jag bara för att läsa pdf:er i och göra lite anteckningar. Jag vill (än så länge) ha det så. Trots att det medförde att jag inte fick läsa den fjärde artikeln i Zarembas serie om skogen i går. Det har varit så mycket så jag har ännu inte hunnit läsa den Nu ska jag göra det, därför blir det bara detta korta dravel till postning i kväll.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *