Kära gamla minnen

En artikel i DN om några campare som trotsat stängda bommar och förbudsskyltar vid Älvdalens skjutfält och åkt in mitt i en skjutövning med granater väckte ett, i alla fall efteråt, roligt minne till liv.
För ganska många år sedan bestämde sig jag och min då ganska unge son mycket spontant för en liten tältsemester. Vi slängde in lite prylar i bilen och drog norrut (såklart). Sonen studerade bilatlasen och upptäckte ett område med väldigt få vägar. Kanon, det måste vara rena vildmarken där, dit åker vi!
Väl där upptäckte vi att vi hamnat på Älvdalen skjutfält. Dock pågick ingen övning och man kunde köra in, vilket vi gjorde även om omgivningarna var lite ruggiga här och där med sönderskjutna tanks och annan krigsrekvisita. Vi följde, i vad som tycktes en evighet, en mycket smal grusväg, för någonvart skulle den väl gå. Kanske till en liten sjö eller en fin plats att slå upp tältet. Vad jag minns gick den bara runt runt miltals tills den slutade i en mycket omysig grusgrop. Då tog vi vårt förnuft till fånga och åkte tillbaka ut från området.
Inte allt för långt efter att vi var tillbaka på en större väg hördes ett konstigt ljud och innan jag fattat att vi hade punktering var däcket i slamsor. Det var då vi kom på att vi glömt reservhjulet hemma.
Behöver jag säga att vi var väldigt glada att det inte hänt när vi var där längst in i skjutfältet, utan mobiltäckning givetvis.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *