Inget är som det borde

Den här bloggen är inte vad den borde, inte ens när jag har lite tid till den vilket jag alltså inte har haft på sista tiden. Problemet är att de där frågorna som jag tycker är viktiga också är ganska komplicerade. I vissa fall är de också så absurda att ingen riktigt vill tro det och för att då inte bara framstå som en ropande dåre så vill jag kunna presentera alla fakta ordentligt. Vilket är tidskrävande och alltså sällan blir gjort. Så då blir det mest trams och åsikter.

En klok person jag känner har frågat mig varför jag engagerar mig i “rovdjursfrågan”, det finns ju så många stora och viktiga saker att kämpa för. Svaret är att det är en så enkel och okomplicerad fråga. Folk brukar bli smått förnärmade när jag säger det, men så är det, jämfört med de flesta andra samhällsfrågor.  Däremot tycks det vara fruktansvärt svårt att få gehör för en vettig politik. Just nu går allting åt fel håll och det beror på att en massa politiker själva råkar vara synnerligen själviska och ointelligenta jägare.  Om inte jordbruksminister Eskil varit just detta hade han knappast kört över Naturvårdsverket och tagit beslut om att permanenta en lag som i praktiken gör rovdjuren helt fredlösa, bara som en liten detalj i allt elände, Vargens Tid skriver om det. Eskils menlöse partibroder till miljöminister, som lydigt gör som Eskil säger bara han får flyga runt på några klimatmöten,  deklarerar också att han inte tänker lyssna på det svaga och menlösa Naturvårdsverket (adjektiven var mina egna). Allt detta snack om “en liten men frisk” vargstam. Även rovdjursvänner har gått i fällan och hamnat i en meningslös debatt om vi ska ha 200 eller 300 vargar i landet, det enda man gör då är att bekräfta att vargen är ett gigantiskt problemdjur som man inte kan ha en naturlig stam av. Nej vi ska inte ha en “liten men frisk” vargstam, det kan vi ha på Skansen, I skogen ska vi ha en stor stam som får återta sin naturliga ekologiska roll. Jag är hemskt besviken på Henrik Ekman för vad han sa i Naturmorgon 2 maj . (del 2, 36 minuter in i programmet) Han har köpt den gapiga jägarmaffians argument och inbillar sig att det blir för stora motsättningar med lite varg i landet. Skäms Ekman! Det är nästan så jag är glad att jag inte kunde se hans och Ulf Jonassons dokumentärfilm “Vargen-Hatad, älskad, buggad” i SVT i går. (Det beror på att jag inte har TV och det är något som jag alltid är glad över) Fast det där var nog lite “surt sa räven” så är det någon som möjligen har denna film digitalt så får ni gärna skicka den till mig.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *