Smutsigtmjöl

December 28, 2008

Nyårsreflektion

Filed under: Allmänt trams,Kontrollsamhället — ylva @ 16:23

Det har varit dåligt med skrivandet ett tag. Det beror inte på massa plikter kring julen i alla fall, jag firar jul endast med en totalt kravlös lättja. Det är farligt lätt att vänja sig vid sådant.

Så här års brukar man se tillbaka på året som gått och lufta sina förhoppningar inför det år som kommer. Det kan inte bli annat än dystra reflektioner. Ja inte privat förstås, jag har haft ett jättefint år och ser fram mot nästa, men för det Svenska samhällets del finns det mycket elände att uppmärksamma. Vad har tagit åt dem, dårarna som styr? De låtsas inte ens längre att de bryr sig om vad “folket” tycker.

Jag har alltid betraktat mig som en skeptisk person fylld av berättigat politikerförakt. Jag trodde inte ett ord av vad de sa, mig kunde de inte lura. Ändå, en junidag år 2008 kände jag en djup besvikelse när Sveriges riksdag pressade igenom FRA-lagen. Då tvingades jag också inse att jag faktiskt ändå varit lurad, om jag inte längst inne hade haft någon form av förtroende för dem så hade jag ju inte kunnat känna denna besvikelse.

Sen har det bara rullat på, lagar och politiska beslut som går ut på att kontrollera medborgarna och suga pengar ur dem. En politik förödande för naturen och för människorna, en politik för att gynna komersiella intressegrupper, en politik för att stärka politikernas makt.

Men hur kan jag veta detta? Jag är ju bara en vanlig korkad medborgare. Jo, svaret är enkelt, i alla frågor som jag blir lite extra intresserad av och sätter mig in i upptäcker jag att de politiska besluten är käpprätt åt helvete. Hur de kommer undan med det?  Vi vägrar tro att det är så illa, – klart att de vet vad de sysslar med, tror vi.

Det gör de inte.

3 Comments »

  1. Hur knäppa de än är har vi ändå de politiker vi förtjänar kan jag tycka. Vem som helst kan bli politiker. Fast det är väl tyvärr inte den stora intelligensreserven som vill bli politiker. Nej, de kloka blir något annat och det är ett problem. Men vad är alternativet?

    Själv känner jag nog mer fruktan inför den stora moderna “guden” vi ska krusa för i dag som kallas för Marknaden! Vi bygger till och med nya stora “kyrkor” (=köpcentrum) dit vi går på söndagarna för att hålla marknaden på gott humör. Marknaden styr våra politiker med järnhand.

    Comment by Kokospelle — December 30, 2008 @ 21:57

  2. Ja faktiskt har du rätt. Det enda politikerna absolut måste göra är att som representanter för sin befolkning se till att det finns några enkla regler för “marknaden” så att inte människor kommer till skada och benhårt se till att de efterlevs. I stället har det blivit precis tvärtom.

    Comment by ylva — January 1, 2009 @ 14:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress