Hopp

Det är den första dagen på det nya året. En blek sol lyser och får trädens iskristaller att glittra, jag har precis laddat ner Shades of Deep Purple (-68) och musiken sugs in i mig som ren energi och livsglädje. Fast världen är åt helvete är det svårt att misströsta då.

I går stod jag och såg ut över Bergslagens blånande berg och fast jag vet att risken är överhängande att all skog snart är ersatt av gigantiska kalhyggen med hundratals vindkraftverk som bryter horisonten vart vi än tittar så kände jag att de aldrig kan “döda” den här naturen helt. Kanske är det kört i min livstid, och det gör ont att tänka på men mänskligheten är bättre än så, det blir bättre!

Kämpa på 2009!

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

3 comments

  1. Naturen har en förmåga att övervinna människan gång på gång även om det tar tid ibland. Stora palats är idag begravda under sten och aska, gårdar övervuxna med skog och bilvrak nedbrutna av mossor. En och annan Tsuami sliter bort lite lyxhotell och moder Jord ruskar på sig när det blir för mycket.
    Redan under vår korta levnad kan vi ju få kämpa ganska hårt med bräder som murknar, takpannor fulla med lavar, mossor på fasaden och fläskengrar bland porslinet. I det långa loppet har vi människor förhoppningsvis(?!) inte en chans. Frid!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *