Smutsigtmjöl

December 6, 2008

Om hur politikerna bekämpar allt som gör oss till människor

Filed under: Allmänt trams,Kontrollsamhället — ylva @ 09:51

Jag tänkte börja lite lagom blygsamt med att definiera Människan. Vad skiljer oss från de andra arterna som dräller omkring på vår jord? Jo, tre stora K, Kommunikation, Kultur och Kunskapssökande.

Människan har utvecklat språk som gör det möjligt för oss att kommunicera alla våra tankar och idéer. Sedan urminnes tider har vi haft ett behov av att skapa och ta till oss något så “meningslöst” som olika former av kultur och vi har ständigt sökt ny kunskap och kommer att fortsätta göra det.

Numera finns det ett fantastiskt verktyg för att göra just detta, att kommunicera med varandra över hela världen, att sprida och ta del av kulturen och söka och finna all världens kunskap. Vi har internet.

Och så har vi politiker som håller med om att internet är fantastiskt, det måste bara styras upp lite, några små saker som de vill lägga sig i. Som det där med fri kommunikation, nej det verkar farligt, den måste övervakas, registreras och kontrolleras, och kultur får inte spridas hur som helst för det har de stora företagen sagt åt dem. Vi ska inte dela med oss, vi ska betala. Punkt. Kunskap kan också vara farlig, all kunskap är inte så lämplig för folket, det behövs mer censur och sekretess.

Däremot tycker makten att det är utmärkt att vi använder internet till andra saker, som att chatta på Aftonbladet, göra banktransaktioner  och till att själva  uträtta ärenden hos myndigheter och storföretag m.m.  Eller varför inte lägga firmans bokföring i skattemyndighetens dator, varsågoda, det går bra.

224 Comments »

 1. Politiker är korkade. Svenskar är korkade. Vad förväntar du dig?

  Comment by John Nyzell — December 6, 2008 @ 11:19

 2. Jag förväntar mig att vi ska ändra på den saken 🙂

  Comment by ylva — December 6, 2008 @ 11:21

 3. Lycka till med din blogg !
  Vi behöver alla de goda krafter som finns bland gräsrötterna ,och du är varmt välkommen i gänget som en dag ska ta tillbaka sanningen från makten. hälsningar från Ulf

  Comment by ulf — December 6, 2008 @ 12:52

 4. Tack för det

  Comment by ylva — December 6, 2008 @ 13:14

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress