Om hur politikerna bekämpar allt som gör oss till människor

Jag tänkte börja lite lagom blygsamt med att definiera Människan. Vad skiljer oss från de andra arterna som dräller omkring på vår jord? Jo, tre stora K, Kommunikation, Kultur och Kunskapssökande.

Människan har utvecklat språk som gör det möjligt för oss att kommunicera alla våra tankar och idéer. Sedan urminnes tider har vi haft ett behov av att skapa och ta till oss något så “meningslöst” som olika former av kultur och vi har ständigt sökt ny kunskap och kommer att fortsätta göra det.

Numera finns det ett fantastiskt verktyg för att göra just detta, att kommunicera med varandra över hela världen, att sprida och ta del av kulturen och söka och finna all världens kunskap. Vi har internet.

Och så har vi politiker som håller med om att internet är fantastiskt, det måste bara styras upp lite, några små saker som de vill lägga sig i. Som det där med fri kommunikation, nej det verkar farligt, den måste övervakas, registreras och kontrolleras, och kultur får inte spridas hur som helst för det har de stora företagen sagt åt dem. Vi ska inte dela med oss, vi ska betala. Punkt. Kunskap kan också vara farlig, all kunskap är inte så lämplig för folket, det behövs mer censur och sekretess.

Däremot tycker makten att det är utmärkt att vi använder internet till andra saker, som att chatta på Aftonbladet, göra banktransaktioner  och till att själva  uträtta ärenden hos myndigheter och storföretag m.m.  Eller varför inte lägga firmans bokföring i skattemyndighetens dator, varsågoda, det går bra.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

60 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *