Varför Althin?

Nu har det börjat talas och skrivas om den kommande rättegången mot Pirate Bay, oftast i ganska sansade ordalag. I Svenska Dagbladet intervjuar man både Peter Sunde (en av de åtalade),  Monique Wadsted (amerikanska filmbranschens ombud) och Anders Rydell och Sam Sundberg, författarna till boken “Piraterna” som handlar om piratrörelsens framväxt. Tyvärr är det ingen som säger rakt ut att detta är en politisk rättegång och inte en brottsmålsdito.

Skulle de fällas är det inget annat än politiskt maktmissbruk via rättssystemet, beställt av ett ekonomiskt särintresse. Det spekuleras i att det inte skulle göra något om de fälls, de skulle då få martyrstatus men jag tror inte att det kommer något gott ur att vi får politiska fångar i Sverige. Sent i går kväll slog det mig plötsligt något som får mig att undra om de vill bli fällda. Namnet Peter Althin dök upp i min skalle. Herregud, Peter Althin är deras advokat! En gammal stockkonservativ KD-politiker.  Vad förstår han om de nya fantastiska möjligheter som internet skapat? Hur mycket förstår han av tekniken? Och framförallt, var har han sina lojaliteter. Nu är han inte kvar i riksdagen längre men är det någon som tror att han skulle ha opponerat sig eller röstat emot de integritetskränkande övervakningslagar som har ett gemensamt syfte, att försöka ta kontrollen över ett internet som skrämmer makthavarna. Knappast.

Snälla Peter Sunde med flera, vad tänkte ni på? Om hög kändisfaktor är avgörande så vore det väl i alla fall bättre med Silbersky. Någon större briljans som advokat besitter inte Althin. Nåja, jag önskar er lycka till i alla fall. För er skull och för Sveriges.

By ylva

Vi har alla, på gott och ont, lite smutsigt mjöl i våra påsar och jag vill behålla det så, annars blir samhället olidligt att leva i. Nej ni får inte namn, ålder kön, yrke etc. Varför läsa med förutfattade meningar? Det märks nog så småningom vad jag är för en typ. Det är lättast att formulera sig negativt så här är lite av vad jag avskyr och kommer skriva om: Kontrollsamhället, Politiker, Jägareförbundet & andra rovdjurshatare, Gruppåsikter, Statsfeminism, Skogsskövling, Moralpanik, Människofientlig verksamhet av diverse slag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *