Smutsigtmjöl

February 8, 2009

Varför Althin?

Filed under: Kontrollsamhället — ylva @ 12:41

Nu har det börjat talas och skrivas om den kommande rättegången mot Pirate Bay, oftast i ganska sansade ordalag. I Svenska Dagbladet intervjuar man både Peter Sunde (en av de åtalade),  Monique Wadsted (amerikanska filmbranschens ombud) och Anders Rydell och Sam Sundberg, författarna till boken “Piraterna” som handlar om piratrörelsens framväxt. Tyvärr är det ingen som säger rakt ut att detta är en politisk rättegång och inte en brottsmålsdito.

Skulle de fällas är det inget annat än politiskt maktmissbruk via rättssystemet, beställt av ett ekonomiskt särintresse. Det spekuleras i att det inte skulle göra något om de fälls, de skulle då få martyrstatus men jag tror inte att det kommer något gott ur att vi får politiska fångar i Sverige. Sent i går kväll slog det mig plötsligt något som får mig att undra om de vill bli fällda. Namnet Peter Althin dök upp i min skalle. Herregud, Peter Althin är deras advokat! En gammal stockkonservativ KD-politiker.  Vad förstår han om de nya fantastiska möjligheter som internet skapat? Hur mycket förstår han av tekniken? Och framförallt, var har han sina lojaliteter. Nu är han inte kvar i riksdagen längre men är det någon som tror att han skulle ha opponerat sig eller röstat emot de integritetskränkande övervakningslagar som har ett gemensamt syfte, att försöka ta kontrollen över ett internet som skrämmer makthavarna. Knappast.

Snälla Peter Sunde med flera, vad tänkte ni på? Om hög kändisfaktor är avgörande så vore det väl i alla fall bättre med Silbersky. Någon större briljans som advokat besitter inte Althin. Nåja, jag önskar er lycka till i alla fall. För er skull och för Sveriges.

1 Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress