Smutsigtmjöl

February 11, 2009

Att såga ner ett museum

Filed under: Allmänt trams,Skogen — ylva @ 11:13

Jag är full av beundran för alla bloggare som dagligen informerar om vad som händer i samhället på ett sätt som vanliga media varken kan eller vill (?). Många tror att bloggar är lika med trams och flams eller allmän ondska när det i själva verket är här som den meningsfulla politiska samhällsdebatten förs. Läs t.ex. Christian Engströms särskilt om du anar att det kanske går att tänka annat än rött/grönt när det gäller politik och det finns viktigare frågor för medborgarna än plånbokens.

Frågor om hur naturen och skogsbygden utarmas har jag inte lyckats hitta så mycket levande debatt kring i bloggvärlden tyvärr, det hade behövts lite intelligent engagemang där också. I dag börjar de såga ner ett friluftsmuseum här i Bergslagen, Finnstigen, ett museum som skildrar hur de människor som skapat den här byggden levde. Ett museum som skapats av tusentals ideella arbetstimmar och pengar från kommunen m.fl.  Nu ska skogen som Finnstigen inte bara ligger i, utan som ÄR Finnstigen kalhuggas.  Detta sker trots massiva (mesiga) protester. Varför? Behöver Bergvik Skog pengarna, några futtiga miljoner? Nej, det är en maktdemonstration. De vill visa att de inte drar sig för någonting, vi ska lära oss total hjälplöshet. Kan de såga ner ett friluftsmuseum så lär det inte löna sig att protestera någon annan gång heller. Det är i botten samma princip som när någon milis går in i en by och skjuter barnen inför föräldrarnas ögon. Det som kallas skogsnäringen, men numera inte är en skogsnäring utan en flyttapengar-kvartalsnäring av värsta slag visar sin makt. Jordbruksminister Eskil E´hjärndödsson hejar på liksom Nötskrikan Mådde.

3 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress